Buitenland

Media in de war: journalist betrapt op écht journalistiek werk!

Journalisten in het hele land in totale verwarring nadat er een video opdook van een journalist die journalistiek bedreef.

Volgens bronnen toont de video, gepost op social media platform X, de bekende journalist Tucker Carlson die willens en wetens en roekeloos bezig is met echte journalistiek, zonder enige consideratie voor de schade die kan worden veroorzaakt door zo’n losbandige vertoning.

Het is absurd” zei een columnist van het AD. De media lijkt ervan in de war. Een andere anonieme correspondent zei

“Hij is hier bezig met onderzoek en speurt naar de waarheid, en hij interviewt wereldleiders over belangrijke geopolitieke onderwerpen. Wilde, ongeremde journalistiek. Het is echt gevaarlijk. Hij graaft naar informatie, voert interviews en doet gewoon verslag van wat hij heeft geleerd en brengt het naar buiten zodat mensen het kunnen zien? Niet normaal!”

Door het veelbesproken interview van Carlson met de Russische president Vladimir Poetin bereiden mainstream journalisten zich voor op het ergste. Een volgende anonieme correspondent zei

“Ik zou echt niet weten wat ik in die situatie zou moeten doen. Kijk, ik ben een journalist, maar ik zou nooit op het idee komen van, weet je… journalistiek bedrijven. Dat gaat echt te ver. Ik denk niet dat iemand de gevolgen van zoiets kan voorspellen. Die Tucker kerel is gestoord.

Op dit moment schuilen journalisten in de hele mediabranche onder hun bureau, onzeker of de wereld zoals ze die kenden blijft bestaan nadat deze journalist de journalistiek heeft bedreven.

(Satire)

Reacties zijn gesloten.