Nieuws

Het WEF over ‘Ziekte X’: ’20 maal zo dodelijk als corona’

Tijdens de jaarlijkse WEF-bijeenkomst wordt er angstvallig aandacht besteed aan de dreiging van een nieuwe pandemie. Volgens de WHO is er een virus op komst dat maar liefst twintig keer dodelijker is dan corona. Om hierop voorbereid te zijn, wordt er nu gepleit voor drastische maatregelen om zo'n toekomstige uitbraak het hoofd te kunnen bieden.

Een van de mogelijke oplossingen is om meer politieke macht aan de WHO toe te kennen, tot grote ergernis van landen die hun eigen soevereiniteit zien afnemen. Je voelt het al aankomen… foute boel!

Ziekte X

De WHO heeft de term ‘Ziekte X’ bedacht, een mysterieuze ziekte die wordt veroorzaakt door een “ernstige microbiele dreiging”. Kate Bingham, de vrouw die het Britse vaccinprogramma leidde tijdens de coronacrisis, heeft in haar column voor de Daily Mail geschreven dat we nu weer met z’n allen als een dolle moeten rennen om vaccins te ontwikkelen en verspreiden om ‘Ziekte X’ tegen te gaan. Volgens haar moeten we de zaak serieus nemen.

Meer politieke macht voor WHO

Kellan adviseert ook om de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meer politieke macht te geven ten koste van onafhankelijke landen. En ja hoor, dit jaar zou het wel eens kunnen gebeuren. In mei krijgen landen namelijk de kans om te beslissen of ze wel of niet het nieuwe pandemieverdrag van de WHO willen ondertekenen. Met dit verdrag zal de WHO een enorme machtsgreep doen, want bij een virusuitbraak zullen landen verplicht zijn om de adviezen van de WHO op te volgen. Foute boel, vinden wij.

Het gaat om de implementatie van vaccinpaspoorten, het sluiten van grenzen en quarantainemaatregelen. Ook het aanpakken van ‘desinformatie’ en de manier waarop overheidsgeld wordt besteed, vallen onder de nieuwe regelgeving. Dit betekent in feite dat de WHO tijdens pandemieën het beleid van regeringen kan bepalen in landen waar het verdrag is ondertekend.

Met een gezamenlijke wereldwijde aanpak zouden we beter in staat zijn om virusuitbraken onder controle te houden, zeggen ze. Daarnaast werkt de Europese Unie op dit moment aan een digitaal gezondheidspaspoort, samen met de WHO. Op die manier zouden EU-burgers vrij kunnen blijven reizen bij toekomstige ‘gezondheidsdreigingen’, is het idee. Foute boel natuurlijk want hoe zit het met de ongevaccineerden?

Reacties zijn gesloten.