Corona

Immuunsysteem reageert vreemd op corona-mRNA-vaccins

Het Artsen Collectief vindt dat het doorgaan met mRNA-coronavaccinaties onverantwoord is vanwege dit soort onbedoelde en onverwachte effecten, onbekendheid op langere termijn, de bekende ernstige bijwerkingen, de lage effectiviteit en de onverklaarde oversterfte.

Volgens het artsencollectief.nl is ons immuunsysteem samen met onze hersenen het meest complexe systeem van ons lichaam. Het moet correct reageren op alle mogelijke indringers, van binnen en van buiten.

Ze verwijzen naar een peer reviewed studie in het wetenschappelijke tijdschrift Science Reports (1), dat laat zien dat mRNA-vaccins een remmende werking op het immuunsysteem hebben. DNA-vaccins hebben dit minder en natuurlijke infectie door Sars-Cov-2 helemaal niet.

IgG4 en kanker?

Het blijkt nu echter dat vaccinatie door mRNA-coronavaccins een sterke IgG4-response opwekt: 45% van de IgG’s tegen het spike-eiwit bestaat uit IgG4 (Figuur, mRNA/no INF), en 49% uit het immuunopwekkende IgG1. 

Ons immuunsysteem is zeer belangrijk bij het voorkomen van kanker. Ontspoorde cellen worden in een vroeg stadium door ons immuunsysteem herkend en opgeruimd. Hapert ons immuunsysteem, dan verhoogt dit de kans op kanker. Recente studies wijzen erop dat IgG4 een immuunonderdrukkend effect heeft, onafhankelijk van het antigeen waartegen het gericht is (6). Verhoogde anti-spike-IgG4-concentraties zouden dus ook zo’n algemeen immuunonderdrukkend effect kunnen hebben en groei van kanker kunnen bevorderen (7).

Lees het hele artikel hier

Reacties zijn gesloten.